7 sätt att försäkra att du får en lyckad distansutbildning

distancelearning

Distansutbildningar kräver mycket av eleverna. Det ligger helt och hållet på varje elev att ta initiativ och sätta sig med studierna. Visst finns där en lärare, kursmaterial och uppgifter men inget kommer att ske utan att du som elev ser till att ta till dig av det. Man kan inte bara gå på en föreläsning och ta anteckningar. All inlärning sker på ditt initiativ. Vet du hur du ska tackla en distansutbildning så kommer du se att du får minst lika mycket ut av den som av en traditionell utbildning.

  1. Låt kursplanen visa vägen

Gör kursplanen till din vän och läs igenom den noga. Där står precis vad det är som krävs av dig för att nå de höga betygen. Har du frågor eller funderingar så våga fråga, det är din utbildning och för att du ska kunna prestera på topp måste du veta vad som kommer att krävas av dig.

  1. Lämna in uppgifterna i tid

Återigen: det är upp till dig att se till att saker blir klara i tid och det är upp till dig att hålla koll på inlämningsdatum.

  1. Följ med i uppdateringarna

Kolla in regelbundet på läroplattformen och häng med i all information som läggs upp där.

  1. Hitta en ny lärdom i varje moment

Det finns människor som med fotografiskt minne som kan komma ihåg allt som de läser utan bearbetning. Men för de flesta av oss krävs det mer för att lära oss. Se därför till att du inte bara läser igenom saker för att läsa igenom dem. Stanna upp, reflektera och anteckna intressanta nya saker. För att ny kunskap ska fastna behöver den bearbetas flera gånger. Gör det till en vana att hitta en ny lärdom i varje uppgift, text eller diskussion som dyker upp och anteckna dem.

  1. Håll dig organiserad

För att vara säker på att du har deltagit i all information bör du ha ett system. Sortera det veckovis eller efter uppgifter, information, texter o.s.v.

  1. Håll dig aktiv

I en vanlig klassrumsbaserad utbildning håller man sig automatiskt aktiv genom att gå på föreläsningar. När du studerar på distansutbildning  har du inte det och det är viktigare än någonsin att du håller dig aktiv med studierna. Gör upp ett schema med dig själv där du har några tillfällen som du måste studera och några som är okej att missa om det är fullt upp på andra håll.

  1. Sätt långsiktiga mål

Antagligen har du ganska klart för dig varför du vill vidareutbilda dig. För att få ett jobb, för att få en befordring, färska upp gamla kunskaper, lära dig något nytt. Vad det än är försök att sätt upp ett konkret mål och se varje uppgift du gör i kursen som ett delmål på vägen dit.